Маточне молочко допоможе відновитись після опіків

Маточне молочко — желеподібна білувато-жовта маса. На відкритому повітрі воно жовтіє, стає коричневим, висихає і втрачає властиві йому якості. В свіжому вигляді молочко містить 2/3 води. Продукт містить незамінні для людини амінокислоти та вітаміни.

Проведені дослідження показали, що маточне молочко прискорює відновлення м'яких тканин, скорочуючи час загоєння ран і опіків. 

Пише про це ЧеЛайн.

Маточне молочко діє на всі системи організму. Регулює тиск, зміцнює серцево-судинну систему. Його використовують для лікування шлунково-кишкового тракту. Позитивно діє на статеву систему, як чоловіків, так і жінок. 

«Є одним із народних засобів вирішення проблеми безпліддя пар, що пов’язана з малорухомістю й неактивністю сперматозоїдів у чоловіків», — Сергій Ященко, бджоляр. 

Він також впливав на оновлення клітин, відповідальних за загоєння кісткової тканини, і запобігав декальцифікація кісток після важких переломів. Це призвело до того, що переломи кісток у експериментальних кроликів зажили майже в 3 рази швидше, ніж у контрольних тварин.

За однією з гіпотез, його можна навіть використовувати для лікування онкології. Трутневий гомогенат — це вичавка личинок трутня на певній стадії розвитку, разом із трутневим молочком. Він має свої унікальні властивості та дещо відрізняється від маточного молочка. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.