Виробник крафтових напоїв почав виготовляти настоянки з чорного горіху

Дистилер із Закарпаття Михайло Дробок презентував першу партію настоянки на чорному горіху з додаванням ботанікалів. 

Горіхи для напою вирощує знаний у професійних колах Михайло Костюк, житель села Банюнин на Львівщині. 

Про це повідомляє видання Ужгородка.

За словами дистилера, важливо чорний горіх зібрати у правильній фазі достигання, приблизно за день до того, як плід буде падати на землю. Тоді власник унікального саду з чорного горіха обтрушує дерева, збирає плоди та швидко відправляє їх у Закарпаття, де Михайло Дробок працює з ними далі. Виробники зазначають, що все треба робити оперативно.

«Далі відбувається перша витримка горіха, після якої все виливається, адже горіх настільки насичений ефірними оліями, що настій із нього не питкий. Тоді горіх заливають дистилятом і витримують у нержавіючій посудині мінімум 30 днів. Паралельно в окремих посудинах настоюються різні трави. Після того як минуло 30 днів, настій горіха змішують із настоями трав. Зараз їх близько 50. Напій робив за профілем єгермейстера, тому частково знав, які трави потрібні, а частково експериментував. Настоянки трав додавав у різних пропорціях, обирав кращі зразки. І в результаті маємо напій, який готовий до презентації», — ділиться Михайло Дробок.

Михайло Дробок спеціалізується на виготовленні фруктових дистилятів. Так, минулого року виробник здобув 3 медалі за свої дистиляти на дегустаційному конкурсі INDEPENDENT СRAFT, який проводить Асоціація крафтових дистилерів України.

Дізнатись більше про плантацію чорного горіха від Михайла Костюка можна в матеріалі наших колег Kurkul.com. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.