Стало відомо, чим підживити суницю після висадки

Щоб забезпечити нормальний розвиток саджанців суниці та отримання врожаю високої якості, оптимальним є регулярне підживлення насаджень універсальними добривами з використанням крапельного зрошення.

Якщо під час висаджування суниці не вдалося уникнути несприятливих погодних умов внекореневе внесення добрива-антистресанта DEFENDA АМІНО в нормі 0,5-1,0 л/га активізує фізіологічно-обмінні та репродуктивні процеси, допоможе вийти рослинам з критичного стану.

Про це пише Kurkul.com.

Найкращим строком посадки розсади суниці з відкритою кореневою системою (фріго) є весна, період початку польових робіт, коли ще достатньо вологи, а ґрунт дозрів та прогрівся до 10-15°С . Розсаду для садіння бажано використовувати оздоровлену, що підвищить продуктивність ягідника на 7-25%.

«Для зниження стресу та стимулювання росту коренів і вегетативної маси рослин, перед посадкою, кореневу систему садивного матеріалу суниці бажано обробити 0,1% розчином DEFENDA АСКО ГУМАТ — функціональним добривом направленої дії», — кажуть експерти.

Кращими для закладання ягідника є рослини, що мають товщину кореневої шийки 10-15 мм. Кількість рослин на гектар може бути в межах 28-40 тис. при звичайній та 50-60 тис. рослин на гектар, при загущеній схемі садіння.

Щоб розтягнути тривалість плодоношення з метою отримання пізнього врожаю суниць, висаджуються сорти нейтрального дня, які за сприятливих температурних умов здатні родити до пізньої осені. Сорти нейтрального дня особливо вимогливі до умов живлення. Для забезпечення постійного плодоношення потрібні підвищені норми калію, азоту та бору.

Легкодоступним джерелом бору для рослин перед цвітінням слугує моноелементне добриво з особливою формуляцією DEFENDA БОР, яке в нормі 0,5-1 л/га. шляхом позакореневого підживлення, здатне компенсувати дефіцит мікроелемента на всіх сільськогосподарських культурах.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.