Городникам пояснили, які овочі потребують попереднього пророщування

Під час підготовки до сезону розсади, городники замочують насіння овочів перед посівом. Так, насіння помідорів потрібно замочувати та загартовувати перед висадкою в ґрунт. Для загартовування, насіння ставляють в холодильник, а потім треба потримати при кімнатній температурі, пише Zemliak.com.

При вирощуванні перцю, слід врахувати, що його насіння має тонку оболонку. Тому, його потрібно завчасно пророщувати, інакше перші сходи з’являться не раніше ніж за 20 днів.

«Селеру, петрушку, моркву потрібно покласти в тканинний мішечок та промити гарячою водою протягом 20 хвилин. Потім залишити на 2-3 дні у вологому мішечку, а після цього висушити та посадити в ґрунт», — пише Zemliak.com.

Ремонтантну суницю замочувати не можна. Посів здійснюється через розкладання насіння на поверхні землі. Потім його слід присипати зверху ґрунтом. Насіння суниці дрібне, а сходи проростають тонкі та ніжні.

Також буряк замочують та пророщують, якщо відбувається пізній посів, коли земля вже добре прогрілася. Щоб посіяти буряк навесні, насіння повинно бути сухим. Горох, квасолю, боби, також, не потрібно пророщувати при ранній посадці, а при пізній краще проростити.

Огірки, гарбуз, кабачки та патисон потрібно пророщувати, щоб підвищити шанси схожості. А салат, капусту та брукву потрібно сіяти сухими.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.