Дріжджі підійдуть кавунам як добриво — досвід

При вирощуванні кавунів важливо підгодовувати грунт. Для приготування дріжджової підгодівлі для кавунів необхідно взяти 100 г пресованих дріжджів і покришити їх в трилітрову банку. Після всипати туди 100 г цукру і залити теплою водою (приблизно 2,5 л). Ретельно перемішавши, суміш поставити в тепле місце, щоб відбувся процес бродіння.

Коли процес бродіння завершиться, добриво слід розвести чистою водою — 1 стакан на 10 л і поливати ним кожен кущ, пише Ukr.media.

Дуже важливий чинник, який городнику не варто ігнорувати — вирощування кавунів потребує пухкого ґрунту. Найкращим буде супіщаний. На іншій землі слід часто робити прополку, додавати пісок. Кавун — родич гарбузовий, отже найперше для росту потужного гудиння йому необхідний азот. 

«Не варто шкодувати перегною. Вже під час формування зав'язі рослина потребує калійних добрив, так як від них залежатиме не тільки розмір плодів, а й солодкий смак м'якоті», — кажуть експерти. 

Оскільки баштан досить посухостійкий, особливого режиму зволоження він не потребує, окрім періоду зав'язування плодів. У городині достатньо не допускати пересихання землі. Для цього городники мульчують міжряддя. 

Один із прийомів посилення росту стебла — нагорнути на нього трохи ґрунту за принципом підгортання помідорів, щоб стимулювати утворення додаткових коренів.

Також важливо проводити пасинкування — відщипнути другі-треті і наступні другорядні стебла. Це допоможе культурі кинути всі сили на достигання основних плодів. У цей час городники перевертають нижню частину кавунів до сонця, щоб вони швидше і рівномірніше достигали.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.