У заповіднику на Херсонщині загинули червонокнижні птахи

На Херсонщині поліцейські оголосили підозру агроному сільськогосподарського підприємства в причетності до загибелі червонокнижних птахів на території біосферного заповідника «Асканія-Нова».

Про це у Фейсбуці повідомляє Поліція Херсонської області.

Зазначається, що протягом перших трьох місяців цього року в поліцію Херсонщини надійшло 25 повідомлень про загибель червонокнижних птахів на території біосферного заповідника «Асканія-Нова». Як з’ясувалося, до своєї загибелі птахи годувалися на навколишніх полях сільгосппризначення.

Після проведення необхідних експертиз працівники дослідного інституту встановили, що загибель птахів сталася внаслідок отруєння агрохімічними препаратами, що використовуються для боротьби з гризунами.

«Таким чином дії агронома спричинили тяжкі наслідки у вигляді загибелі 218 одиниць диких птахів  — сірих журавлів, що занесені до Червоної книги України»,  — йдеться в повідомленні.

Наразі правоохоронці повідомили про підозру агроному в причетності до скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст.247 Кримінального кодексу України, а саме порушення правил, установлених для боротьби зі шкідниками і хворобами рослин, та інших вимог законодавства про захист рослин, що спричинило тяжкі наслідки.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.