На Чернігівщині хочуть створити інтерактивний музей

Про реалізацію амбітного проєкту «Світ на долонях» у Носівці мріють уже чотири роки. Придумали і розробили його троє ідейних натхненників В’ячеслав Ворошилов, директор Носівіського будинку культури, Ярина Чухліб, директор Носівської публічної бібліотеки, та Микола Лазаренко, керівник народного аматорського хору Носівського міського будинку культури? пише для Чеline

«Це буде багатофункціональна зона для всіх верств населення без обмежень. Це місце вільної творчості та самоосвіти. Адже за допомогою QR-кодів, що будуть на кожному об’єкті, можна буде докладніше дізнатися про нього: який він, де насправді розташований, як до нього можна доїхати, через які тури, скільки українців там проживає й таке інше», – зазначає В’ячеслав Ворошилов.

Проєкт передбачає також інтерактивний музей, який має бути збудований із сучасних матеріалів – бетону та скла. Будівля планується легкою і майже самоопалюваною від сонячної енергії.

Для відвідувачів працюватиме і кафе, в якому братимуть плату за час.

 «Це працюватиме так: я прийшов, оплатив час і в моєму доступі є послуги. Наприклад, варення може стояти, печиво лежати, чай, кава. Тобто той набір послуг, який входить у оплату. І я роблю, що хочу  — граю в настільну гру, танцюю на інтерактивному килимку чи співаю караоке або читаю книжку. Буккросинг також передбачається  — щоб привернути увагу людей до книжок»,  —  розказав директор Носівського будинку культури.

До речі, завдяки втіленню в життя задуму вдасться створити робочі місця для жителів Носівки.

«Потрібні будуть охоронці, двірник, який прибиратиме територію, наглядач за музеєм, який зможе вмикати і вимикати інтерактивні функції, потрібен буде працівник і в кафе. Тож до 5 робочих місць точно буде створено», – прогнозують автори проєкту.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.