Найкращою годівничкою для птахів буде невелика й простора конструкція — досвід

Найкращі годівнички для диких птахів — це невеличкі пластикові та необроблені дерев’яні конструкції, які легко почистити та позбавити старих залишків корму.

«У мережі інтернет можна знайти десятки ідей, як виготовити годівничку для птахів своїми руками. Годівнички можуть бути різноманітними саморобними конструкціями: великі та маленькі, дерев’яні та металеві, зроблені з пакетів, банок, пляшок, зі спеціально влаштованими дозаторами та без них, навіть з половинок грейпфрутів чи апельсинів. Для деяких знадобляться неабиякі теслярські навички, інші зробить і 6-річна дитина. Окрім того, великі будівельні моли продають вже готові конструкції годівничок», — кажуть орнітологи.

Годівниці можуть бути споруджені з найрізноманітнішого підручного матеріалу: скляних банок, пластикових пляшок, фанери, картону тощо.

Дивіться також Годівничка для птахів своїми руками: 10 простих способів

Виготовляючи годівниці, пам’ятайте: бажано, щоб годівниця була з дашком, інакше корм може засипати снігом. Отвір у годівницях повинен бути достатньо широким, щоб птах міг вільно пересуватися всередину і назад.

Підвішувати годівниці треба на дереві або розміщувати на стовпчику, на висоті 1-2 м. Не варто розміщувати годівниці на підвіконнях.

До речі, якщо у вас немає годівниці, можете насипати корм прямо на сніг. До такого імпровізованого «столу» теж злітатимуться птахи, хоча дятлів і повзиків за ним не побачиш. Ці полюбляють годуватися на підвішених годівничках. Варто лише пильнувати, щоб до такого місця не внадились коти та інші хижаки. Якщо у вас є діти, залучайте їх до заготовлення корму та підгодівлі птахів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.