На Тернопільщині громада заробляє на сортуванні відходів

Шумська громада Тернопільської області відсортоване сміття із контейнерних майданчиків продає. Також вирішили питання зі склом — його місцеве підприємство забирає на переробку.

Про це пише Українська правда.

За декілька років майже третина мешканців громади підписали договори на вивезення сміття, а в громаді облаштували 26 контейнерних майданчиків для роздільного збирання. 

«Те, що заробляємо від сміття — вкладаємо у розвиток КП та послуг, яким воно займається. Приміром, є проблеми з водопостачанням і водовідведенням, з очисними спорудами», — розповів Ігор Ткачук, начальника відділу економічного розвитку та інвестицій.

За рахунок державної субвенції міська влада придбала сміттєвоз, а за кошти місцевого бюджету встановили контейнерні павільйони, щоб захистити сміття від опадів.

«Насамперед, у громаді треба було облаштувати місця для збирання відходів, забезпечити людей контейнерами та купити сміттєвоз. Побутові відходи домогосподарств вивозяться комунальним транспортом на полігон твердих побутових відходів. Пластик і папір пресують та відправляють у Дубно, що розташоване неподалік громади», — пише видання.

Щоб заохочували людей, в громаді безкоштовно пропонували контейнери за умови підписання договору. За словами Ігоря Ткачука, перший рік комунальне підприємство змушене було працювати у збиток, аби залучити якомога більше споживачів за помірну плату. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.