Проект Нове село нарешті запрацював в Україні

Для відродження українського села насамперед необхідно подбати про робочі місця та відновлення інфраструктури в сільській місцевості, і в цьому напрямку вже є перший досвід.

Про це у своєму інтерв'ю розповів президент України Володимир Зеленський.

В українських селах занепадають галузі життєдіяльності населених пунктів, адже людям старшого та похилого віку не потрібні дошкільні та шкільні освітні заклади тощо. 

«В планах 1600 інфраструктурних проектів у кожне село. Програма поки що розрахована на 9-10 років. Половину, 500-600, ми зробимо за найближчі три з половиною-чотири роки», — наголосив президент.

За словами Володимира Зеленського, окремо для села також розробляються економічна програма, програма з розвитку АПК, пов’язана з малими фермерськими господарствами та їхньою підтримкою, програма розвитку тваринництва.

Глава держави зауважив, що перший досвід з відновлення життя в селах влада отримала поблизу контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування у Щасті, Новотроїцькому, Станиці Луганській. Там було організовано роботу центрів адмінпослуг, банківських та поштових відділень, магазинів, аптек, і люди, серед іншого з сусідніх сіл, їх активно відвідують.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.