На Франківщині в селах впроваджують вивіз побутових відходів

Збір відходів в селах Колодіївка та Добровляни Івано-Франківської області здійснюється за сучасною індивідуальною контейнерною системою. У другу п’ятницю кожного місяця людям потрібно буде просто виставити свій контейнер з накопиченими відходами і перевізник їх забере. 

Про це повідомив Галичина.

«Наступний етап — впровадження роздільного збору та вивезення один раз відсортованих відходів, а інший — змішаних. Сподіваємось, що завдяки цьому та іншим заходам такі явища, як стихійні сміттєзвалища на території приміських сіл, назавжди відійдуть в минуле», — зазначив  Михайло Смушак, заступник міського голови.

Придбання контейнерів здійснено на умовах співфінансування Івано-Франківського обласного та міського бюджетів завдяки перемозі в одинадцятому обласному Конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Раніше, Zemliak.com повідомляв, Миргородська громада Полтавської області також реалізовує проект по роздільному сортуванню сміття в сільській місцевості. Планується закупівля сміттєвих контейнерів для мешканців сіл та придбання сортувальної лінії для розподілу побутового сміття та контейнерів для роздільного збору відходів для закладів освіти.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.