На Полтавщині в селах впроваджують сортування сміття

Миргородська громада Полтавської області реалізовує проект по роздільному сортуванню сміття в сільській місцевості. Планується закупівля сміттєвих контейнерів для мешканців сіл та придбання сортувальної лінії для розподілу побутового сміття та контейнерів для роздільного збору відходів для закладів освіти.

Про це повідомляє Миргородська міська рада.

На черговому засіданні робочої групи обговорювався хід реалізації проектів, які проходять у межах обласного конкурсу розвитку територіальних громад Полтавської області.

«Передбачено закупівлю близько 1300 контейнерів об’ємом 240 л для приватних сільських домогосподарств. Їх розподілять по населених пунктах колишніх сільських рад, які брали участь у проекті «Створення комплексної системи поводження з твердими побутовими відходами у Миргородському районі», — розповів Сергій Швайка, заступник міського голови.

За проектом «Придбання мобільного сортувального комплексу» на зекономлені кошти вирішили придбати додаткове обладнання: транспортер для сортувальної лінії й два контейнери, які будуть встановлені для відбору органіки та хвостових відходів, які будуть утилізуватися на сміттєзвалищі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.