На Чернігівщині селяни збільшили прибуток за власне молоко

В селі Кудрівка, що на Чернігівщині, запрацювала крафтова сироварня. Жителі села тепер можуть більше заробляти на молоці з приватних домогосподарств. 

Про це повідомляє Суспільне.

На сироварні роблять бринзу та моцарелу з різними смаками, зокрема, за авторським рецептом виготовляють рулети з моцарели.

«Наразі випускають до 120 кг сирів на добу — це все з молока, яке здають жителі села. Підприємство створювалось якраз для того, аби жителі Кудрівки могли продавати молоко з приватних домогосподарств дорожче», — розповіла староста східного округу Сосницької громади Тетяна Гончаренко.

За її словами, виходить плюс одна гривня на кожному літрі. Молоко сюди здають 33 людини. Вони приносять близько 600 літрів молока на добу. Приймають тут молоко вранці та ввечері. Двічі на тиждень молоко перевіряють.

«Перевіряють на мастити, на різні захворювання, щоб тут не було нічого. Так що у нас все тут контролюється», — говорить жителька села Тетяна Клименко.

М’яких сирів готують рівно стільки, скільки зможуть продати того ж дня. Молоко, яке не використали на виготовлення м’яких сирів, переробляють на тверді сири.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.