Лавандова ферма на Вінниччині віддає весь прибуток на ЗСУ

В селищі Тиврів, що на Вінниччині, на 30 сотках землі розквітли тисячі кущів лаванди. У сезон, який триватиме до кінця липня, родина Шиянів запрошує до себе на фотосесію всіх охочих. Із дітей до 10 років та військовослужбовців кошти не беруть.

Увесь заробіток господарі віддають на одну з бригад ЗСУ, де служить їхній родич. 

Про це йдеться в сюжеті Суспiльного.

«Почалось усе чотири роки тому, мого чоловіка скоротили з реєстраційної служби, важко було десь працевлаштуватись у селищі. Ми замовили саджанці лаванди й засадили 30 соток. Щоправда, не для фото, а для виробництва ефірної олії. Але недовго цим займались, бо потім почалось повномасштабне вторгнення», — пояснює власниця поля Марина Шиян.

Як розповіла господиня, після 24 лютого її 31-річний брат добровольцем пішов на фронт. Нині проходить службу у 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка.

«Він служить на Донеччині, під Мар’їнкою, у ремонтній роті, часто доводиться робити все за власний кошт. Тому ми вирішили допомагати бійцям чим можемо і влаштовуємо два роки поспіль фотосесії на алеї. Є декілька фотозон: лавки, альтанка, гойдалки. Все змайстрували самі. Беремо за вхід по 50 гривень, сума невелика, тому що розуміємо — у людей і так важко з фінансами», — додає Марина Шиян.

За виручені кошти родина вже придбала болгарки, ріжучі диски для них та інше обладнання, необхідне для ремонту бойової техніки. 

Крім того, поруч із лавандовим полем розташована пасіка Марининого брата, тож вони ще й дбають про неї. А зібраний мед передають бійцям на фронт.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.