На Волині планують виплатити компенсацію за сертифіковане насіння

Департамент економічної політики Луцької міської ради приймає заявки та документи для надання дотації для здешевлення вартості висіяного сертифікованого насіння за рахунок коштів обласного бюджету.

Про це інформують на сайті Луцької міської ради.

«Бюджетні кошти спрямовують отримувачам для надання часткової компенсації вартості насіння в розмірі 30% вартості придбаного насіннєвого матеріалу, але не більше ніж 1,5 тисячі гривень на одного отримувача», — ідеться у повідомленні.

Компенсація надається отримувачам (земельний банк яких не перевищує 50 гектарів), які:

  • у  поточному бюджетному році придбали насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва, занесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні на поточний рік, у суб’єктів насінництва та розсадництва, які внесені до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва у попередньому і поточному роках, або у фізичних осіб підприємців та юридичних осіб, які не включені до Реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва, але мають право здійснювати реалізацію насіння і садивного матеріалу лише за умови наявності сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал та додержання майнових прав інтелектуальної власності на сорти рослин
  • зареєстровані в ДПС у Волинській області та сплачують податки та інші обов’язкові платежі до бюджету Луцької МТГ Волинської області.

Для отримання часткової компенсації вартості насіння отримувачі подають документи по 30 червня (за посів ярини) та по 31 жовтня (за посів озимини) поточного року в Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку (вул. Лесі Українки, 35).

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.