Єдина вчителька з прифронтового села організувала навчання для дітей

У селищі міського типу Ямпіль, що на Донеччині, двоповерхова будівля місцевої школи постраждала від російських ракет. 

Єдина вчителька Олена Ачкеєва організувала для дітей «школу на дому». 

Про це пише видання «Слідство.Інфо».

Тричі на тиждень (якщо безпекова ситуація дозволяє) учні приїжджають в сарайчик біля напівзруйнованого обстрілом будинку пані Олени. Там жінка допомагає школярам підключатися до онлайн-уроків та проходити тести, надіслані вчителями, що евакуювалися до різних областей України.

«Це у нас зараз оформлено як освітньо-консультаційний пункт на дому. На жаль, маємо такі умови, але, як кажуть, що маємо, те маємо. Намагаємося хоч якось дітям донести знання», — говорить соціальна педагогиня Олена Ачкеєва. 

Навчання стало можливим завдяки волонтерам та місцевому управлінню освіти. Вони забезпечили «школу» генератором і паливом, придбали Starlink та ноутбуки. 

Батьки дітей самостійно вирішують, чи безпечно відпускати їх на навчання. 

Зазначається, наразі примусово евакуювати сімʼї з дітьми, як це робили поліцейські у Бахмутській та Соледарській громадах, не можна, оскільки Ямпіль не підпадає під постанову Кабміну про «обовʼязкову евакуацію у примусовий спосіб». 

Довідково, селище Ямпіль було окуповане з квітня по вересень 2022 року. З понад 2 тисяч людей у селищі зараз залишається близько 200. Попри близькість до фронту (10 км), в Ямполі живуть 17 школярів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.