Стало відомо, як в умовах війни працює ринок землі

У 2023 році вже відбулося майже 1800 успішних онлайн аукціонів із продажу та оренди земельних ділянок різного призначення. 

Це на 27% більше, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому стартова вартість в середньому нині збільшується на 207,9%, що на 1% менше минулорічного показника.  

Про це повідомляє пресслужба «Української універсальної біржі» (УУБ).

«Найбільшу кількість учасників до земельних аукціонів цього року підготували на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа». Адже для зручного пошуку необхідної ділянки тут створили спеціальний Земельний бот у Телеграм каналі. Він дозволяє знайти потрібну ділянку за заданими параметрами. Аналогічний Земельний бот працює і у Вайбері», — повідомили експерти.

Загалом, у 2023 році близько півтисячі земельних аукціонів — це торги із продажу, решта — із оренди ділянок переважно сільськогосподарського призначення. А це значить, що більше однієї тисячі агровиробників навесні успішно розширили межі своїх угідь та отримають урожай на наділах уже цього сезону.

Найбільше аукціонів цього року відбулося на Одещині, Полтавщині та Черкащині. Загалом тут успішно завершилося  понад 650 земельних торгів від 107 організаторів. Найчастіше ними виступали сільські, селищні та міські ради.

Близько по 100 аукціонів провели цього року також на Кіровоградщині, Хмельниччині, Вінниччині, Львівщині, Рівненщині, Волині та Київщині.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.