Родина з села Чесники створила бізнес на олії

Село Чесники, що на Івано-Франківщині, звичайне українське село. З 2018 року року Роксолана Росоловська разом з батьками заснувала сімейний бізнес «Опільські олії», який буквально перезавантажив село та перетворив невеличкий населений пункт на нову туристичну візитівку Прикарпаття.

Про це пише ШоТам.

Сімейний бізнес назвали «Опільські олії» – аби популяризувати рідний край. Адже всі знають, що на Прикарпатті живуть бойки та гуцули, а коли згадуєш про Опілля, то чи не єдина асоціація — пиво. Родина вирішила це змінити і зробити Рогатинщину відомою через наш сімейний бізнес.

Почалося все з кількох кілограмів льону, з яких віишло перші 50 грамів олії. Прес придбали з Німеччини і батько роксолани взявся освоювати його.

Згодом родина почали експериментувати: тиснули з кунжуту, гарбуза та гірчиці. А потім почали пригощати олією рідних та друзів.

«Зараз в селах залишаються переважно старші люди і діти, молодь виїжджає на заробітки. Я є прикладом того, що можна приїхати в село та добре заробляти. Але важливо знайти та розвивати власну ідею. Мені сумно, що на Рогатинщині немає локальних виробників. Колись наше село було ремісничим, тут працювали ткалі, ковалі, виробники шкіряного взуття. Також був молочний кооператив. Але все це знищила та зіпсувала радянська влада, яка ще й депортувала чимало талановитих людей. Через «совєтів» люди просто відвикли працювати на себе», — розповіла роксолана.

Також родина ділиться, у травні планується розширити асортимент і виготовляти макову та кокосову олії, а також з чорного кмину. 

Водночас задумались про запуск маленької пекарні, та будують дегустаційну залу, аби приймати гостей в більш комфортних умовах. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.