Seeds For Ukraine планує будівництво сотні теплиць у двух областях

Міністерство закордонних справ України оновило партнерство з ініціативою «Seeds For Ukraine».

У 2023 році ініціатива зосередиться на допомозі людям на звільнених територіях та в центрах для внутрішньо переміщених осіб. Мета — підтримати 100 000 сімей і громад в областях України, які найбільше постраждали від російської агресії. А також встановити 100 теплиць на деокупованих територіях Харківської та Херсонської областей, де особливо гостро відчувається проблема замінованих територій. 

Про це повідомляє Урядовий портал.

«У 2022 році цей спільний проект вже допоміг понад 10 тисячам домогосподарств в регіонах, які постраждали від російської агресії, отримати насіння і виростити врожай»,  — ідеться у повідомленні.

 Нині українські громади в сільській місцевості постають перед безпрецедентними викликами: зруйнована російськими військами фермерська техніка, вбиті тварини, викрадене зерно, значна площа замінованої території. 

Проект спрямований на допомогу українцям у подоланні цих викликів із залученням міжнародної підтримки. В рамках ініціативи іноземні підприємці, громади, фермери та агрокомпанії за сприяння МЗС України та Seeds for Ukraine надсилають посівні набори для українських домогосподарств.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.