На Хмельниччині громада встановила власну теплицю для розсади

У селищі Теофіполь, що на Хмельниччині, встановили теплицю та розмістили касети з насінням. Так, 35 тисяч стеблин розсади овочів планують виростити та роздати жителям Теофіпольської громади.

Встановили теплицю за кошти іноземних донорів. Витратили на це півтора мільйона гривень.

Про це повідомляє Суспільне.

«В ці кошти входить навчання для агрономів, для працівників, для людей, які будуть вирощувати цю розсаду», — розповідає Михайло Тененев, селищний голова Теофіпольської територіальної громади.

Селищна рада виділила земельну ділянку під теплицю, насіння зокрема, а також торф, касети для насіння закупили за гроші громади.

Доглядають за ними працівники комунального підприємства. Роблять це задля продовольчої безпеки громади. У ній вирощують розсаду солодкої кукурудзи, капусти та огірків. Є різні помідори: великі та маленькі.

По темі: В селі Заріччя місцеві господарства заробляють на власній розсаді

Відповідно до проєкту, говорить селищний голова Михайло Тененев, цю розсаду жителям громади роздадуть безплатно.

«Ми роздамо, а люди цю продукцію мають виростити й спожити, мати можливість дати переселенцям та Збройним силам», — каже Михайло Тененев.

Площа теплиці — 500 кв. м. Її встановлювали та доглядають розсаду працівники комунального підприємства «Теофіпольлісвод».

Як каже Юрій Мельник, директор «Теофіпольлісвод», загалом на цій площі землі можна встановити чотири теплиці та вирощувати розсаду вже на продаж.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.