Петриківська громада виготовляє крафтові сушені набори

У Петриківській громаді, що на Дніпропетровщині, запрацювали два сушарні цехи, відкриті за рахунок грантів. Перероблятимуть овочі та фрукти. А ще — козацькі борщі та супи швидкого приготування. Все за власним рецептом. 

Про це повідомляється на сайті Дніпропетровської ОВА.

«Ми готуємо для захисників. Міркували, чим їх ще порадувати. Щоб було по-домашньому смачно і з тривалим терміном зберігання. З’явилися ідеї. Оформили їх у заявку та подали на два конкурси. Перемогли в обох і отримали гранти на облаштування сушарних цехів. У кожен благодійники інвестували майже 100 тис грн», — розповіла голова Петриківської громади Наталія Коваленко.

Гроші пішли на закупівлю спеціального обладнання. Дегідратори, слайсери, вакуматори. Навіть контейнери та стелажі у цехах спеціалізовані. Одні для зберігання сушеного продукту. Інші — для сирого.

«Рецепти розробляли колективно. Суп вирішили робити з додаванням горохово-м’ясного кулешу. Маємо такі закрутки. Досушимо моркву, цибулю. Назвали його «Козацькі литаври», — додає працівниця Світлана.

Готові набори доставлятимуть на передову. Частину заготовок залишатимуть на потреби громади. Так поповнять стратегічний продуктовий запас.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.