Через окупацію фруктова ферма Енограй втратила більшу частину насаджень

СТОВ «Енограй» з села Софіївка, що на Херсонщині, вирощує черешню, абрикос, персик, вишню, сливу та яблуню. До війни площа насаджень сягала 360 гектарів. Але за час окупації та наслідків воєнних дій і вибухів боєприпасів 200 гектарів саду доведеться викорчувати. 

Про це інформує видання Techhorticulture.com. 

«З 360 га саду, які були до початку війни, в нас залишається лише 160 гектарів. Іншу частину насаджень доведеться викорчувати, бо вони вже непридатні: багато зруйновано військовою технікою, яка там їздила, частина пошкоджена внаслідок обстрілів, а деякі дерева просто засохли, бо їх ніхто не поливав», — розповів Віталій Крупа, керуючий дільницею СТОВ «Енограй».

Проте, попри це, господарство активно готується до черешневого сезону-2023: проводять обробки саду та підживлюють дерева, щоб вивести їх з стану стресу, коли впродовж 2022 року їх ніхто не поливав.

Підприємець повідомляє, за той час, поки територія була окупована, збитків виявилося дуже багато: викрали багато техніки, частину насаджень зруйнували, будівлю холодильника частково теж знищили і щоб його зараз запустити, потрібна значна сума.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.