У громаді на Кіровоградщині запрацювали соціальні теплиці

У Приютівській громаді, що на Кіровоградщині, організовують соціальне підприємство. У селі Протопопівка в місцевих теплицях тепер вирощуватимуть розсаду та зелень для громади.

Про це зазначають на Facebook-сторінці організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

Як повідомляється, втілити проєкт стало можливим завдяки залученню мінігранту в рамках програми підтримки волонтерських осередків Кіровоградщини.

Так, активісти написали інвестиційний та бізнес-плани, обговорили ідею з жителями громади, розписали плани залучення людей і фінансів. 

«Ми звикли, що пішли на роботу й отримали за це гроші, але треба перелаштовуватися і шукати шляхи самозайнятості. Соціальне підприємство - це інструмент прозорості й чесності, адже все буде документовано й організація матиме ресурс для розвитку громади. Його можна використати на матеріал для плетіння маскувальних сіток чи організацію літніх таборів для дітей ВПО та місцевих жителів», — зазначила Дар'я Ратушняк, голова громадської організації «Творчість. Ініціатива. Енергія».

Повідомляється, волонтери, яких обʼєднує ГО «Творчість.Ініціатива.Енергія» із Приютівської громади, запланували створення соціального підприємства, аби допомагати військовим та розвивати свою громаду. За підтримки міні-гранту, що залучили в межах Програми підтримки волонтерських центрів Кіровоградщини від КОО ВГО « Асоціація сприяння самоорганізації населення», активісти пройшли етапи написання інвестиційного та бізнес-планів, обговорили ідею з жителями громади, розписали плани залучення людей, фінансових ресурсів. 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.