Окупація Київщини знищила перспективну перепелину ферму

російські військові зайшли в село Перемога, що на Київщині, 28 лютого 2022 року. 

Засновниця ферми «Чарівний птах» Вікторія Кривещенко не встигла відвантажити готову продукцію та евакуювати ферму і птахів у безпечніше місце. Вже 11 березня в одне з приміщень прилетів російський снаряд.

Про це пише видання Delo.ua. 

«Майже всі перепілки загинули: частина від попадання, інша — від вибухової хвилі. Вижили тільки 2%. Вони були в іншому приміщенні, бо напередодні їх не встигли пересадити до кліткового обладнання в основний зал. Тож це їх врятувало», — каже Вікторія Кривещенко.

Власники кажуть, саме з цих перепілок підприємці почали відновлювати ферму після звільнення Київщини на початку квітня

Зараз підприємці відбудовують зруйновані приміщення. Вже вдалося відновити зовнішні стіни і покрівлю. Стартом для відновлення поголів’я стали ті 2% птахів, які вижили після обстрілу. Станом на зараз фермерам вдалося збільшити їхню кількість майже вдесятеро — до 20% від довоєнної кількості.

Після деокупації Вікторія з чоловіком взялися відновлювати бізнес, проте розуміли, що того попиту, що був раніше, поки не буде. Вони хотіли взяти кредит в банку, але відмовилися від цієї ідеї через нестабільність ринку. Тому підприємці сподівались тільки на свої сили, гранти та партнерів.  

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.