Музей з Франківщини виграв грант на мільйон гривень

Музей етнографії Національного заповідника «Давній Галич» в Івано-Франківській області отримав грант 1 млн грн на реставрацію даху старовинної автентичної гуцульської хати-ґражди.

Про це повідомляє Національний заповідник «Давній Галич».  

«Допомога надійшла завдяки грантовій програмі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2022 Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини та Гьоте інституту. Програма спланована як ініціатива для підтримки культурних та освітніх організацій, що постраждали від війни проти України»,  — ідеться у повідомленні. 

Хата-ґражда (1889 р.) зі селі Устеріки Верховинського р-ну є музейним експонатом та унікальною пам’яткою автентичної дерев’яної гуцульської архітектури, яка опинилася під загрозою знищення, потребувала негайного ремонту покрівлі даху, що руйнувався роками. Цього літа ситуація стала критичною. В умовах війни, коли бюджет переорієнтований на потреби ЗСУ та підтримку економіки, розраховувати на державне фінансування такого об’єкта культури працівники заповідника не стали. Тому звернулися до пошуку грантових програм, які б підтримали сферу культури. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.