Стало відомо, хто з пенсіонерів отримає надбавку

За розрахунками Мінсоцполітики, у середньому пенсії українців після індексації у березні мають зрости на 5%.Першочергово індексуватимуть страхові пенсії — за віком, за інвалідністю, через втрату годувальника, за вислугу років.

Про це повідомляє видання Businessua.com. 

«Щодо індексації пенсій, призначених за спеціальними законами, то уряд ухвалив відповідну постанову, але чинності вона набуде з наступного місяця після завершення воєнного стану. Тобто ми очікуємо, що завершиться воєнний стан і з першого числа наступного місяця мають бути проіндексовані такі пенсії», — зазначила Ірина Ковпашко, заступниця голови правління Пенсійного фонду України.

Повідомляється, мінімальні страхові виплати також перерахують чорнобильцям з інвалідністю та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Розміри таких виплат прив’язані до середньої зарплати за попередній рік.

Експерти зазначили, показник середньої заробітної плати, з якої сплачені страхові внески станом на кінець 2022 року, складає 13 387 грн 48 коп.

За словами Ірини Ковпашко спеціальні пенсії, які стосуються держслужбовців, науковців, військовослужбовців тощо, проіндексують уже після закінчення воєнного стану.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.