В Україні зросте ціна на яйця — думка

В Україні незабаром можуть суттєво подорожчати яйця. У зв'язку з рекордним зменшенням виробництва продукції вартість може збільшитись майже вдвічі — до 40 грн/десяток, пише Апостроф.

«Приблизно із серпня почне зростати ціна на курячі яйця. Ця ціна, ймовірно, триматиметься до наступної весни, якщо ситуація кардинально не зміниться і не збільшиться промислове виробництво», — ідеться у повідомленні.

Ключова причина збитковості галузі та закриття підприємств — подорожчання утримання курей. Зокрема, йдеться про високі ціни на корми.

Також повідомляється, в Україні рекордно скоротилося виробництво яєць — майже на 25% порівняно з обсягами 2020 року. Таке стрімке зниження виробництва фіксували востаннє близько 20 років тому.

Раніше Zemliak.com повідомляв, станом на 7 липня 2022 року, огірки відкритого ґрунту почали масово надходити у продаж практично у всіх регіонах країни, а відпускні ціни на цю продукцію озвучуються в діапазоні 10-15 грн/кг ($0,34-0,51/кг), що в середньому 3,5 рази дорожче, ніж за аналогічний період минулого року,

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.