На Волині вирощуватимуть органічну суницю

У Прилісненській громаді, що на Волині, торік передали дві земельні ділянки і вже цього року інвестор висадив на них суницю, інформує ВолиньPost.

На ділянках площею 12 та 24 га біля села Прилісне підготували грядки під плівкою та крапельним зрошенням для посадки. Культури посадили так, що вони будуть дозрівати протягом усього року, а це гарантує місцевим мешканцям робочі місця та зарплати.

Попри пандемію коронавірусу, співпраця з інвестором продовжилася й у 2021 році. У квітні рада продала з аукціону право оренди кількох ділянок площею від 2 до 68 га. 

На орендованих площах вирощуватие суницю та полуницю ТОВ «Біо Беррі». 

Керівник компанії Віталій Ішмурат повідомив, що на підприємстві працює 12 місцевих працівників, які опікуються вирощуванням органічних ягід.

Окрім, суниці та полуниці, йдеться про малину та обліпиху, а в майбутньому — про лікарські трави. Продукцію фірма постачає за кордон, тому викликів з реалізацією ягід волинської громади немає.

За отримані від оренди кошти у Прилісненській громаді потурбуються про інфраструктуру, зокрема, про утримання садочків та центру дозвілля, де з дорослими та дітьми займатимуться спортсмени.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.