На Житомирщині фермери виготовляють крафтові сири з козячого молока

Родина фермерів з Коростенського району відкрила сироварню та всі сири готують власноруч за французькою, швейцарською і італійською рецептурами. 

Про це ідеться на головній сторінці eKoZa.

«Ідея створення маленької сімейної ферми eKoZa виникла у місцевої родини з великого бажання забезпечити себе натуральними продуктами. Місцем для втілення стала хата діда в мальовничому місці в Коростенському районі, на березі річки Вуж. «Старі сараї, де наш дід тримав свиней і кролів переробили під загони для кіз, а колишню лазню — під сироварню», — кажуть власники сироварні.

Один з популярних товарів фермери пропонують у вигляді пасти.

«Норвезький коричневий сир, схожий на варене згущене молоко, аромат карамелі, солоний та солодкуватий смак з кислинкою. За текстурою він полутвердий, але еластичний», — зазначають виробники.

Цей коричневий сир — «візитна картка» Норвегії та вважається одним з найпопулярніших національних продуктів. Його можна вживати з тостами, вафлями, додавати в соус, він дуже концентрований. Без солі і без цукру — тільки сироватка та вершки з козячого молока.

В господарстві кози зааненської породи — чемпіони молочного козівництва. Ця порода відрізняється високою плодовитістю і молочністю. Іх молоко не має специфічного козиного запаху. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.