Кількість СФГ на Львівщині за півроку збільшилась на третину

Станом на 1 травня 2023 року в області було зареєстровано 127 СФГ різних напрямів діяльності. Ця цифра тільки за перші чотири місяці 2023 року зросла на 30%.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.

Спеціалізація зареєстрованих сімейних ферм є такою:

  • 54% господарств займаються рослинництвом, включаючи садівництво та овочівництво
  • 46% займаються тваринництвом, зокрема утриманням молочних корів.

Згідно з даними моніторингу департаменту, загальна кількість корів в СФГ становить близько 930 голів, що складає менш, ніж 2% в загальній кількості корів що утримуються в господарствах населення. Але саме цей невеличкий сегмент демонструє суттєві темпи приросту. На тлі спаду поголів’я корів в господарствах населення, у СФГ цей показник за 4 роки збільшився в 4,5 рази.

«Такому зростанню кількості СФГ в області сприяє системний підхід до фінансової підтримки цих суб’єктів господарювання на державному, обласному рівнях, а також з боку проектів МТД», — ідеться у повідомленні.

Ще до повномасштабного вторгнення на державному рівні було впроваджене відшкодування ЄСВ для СФГ. Під час повномасштабного вторгнення сімейні фермерські господарства Львівщини мали можливість отримати подвійну дотацію на наявне поголів’я корів — через ДАР та Комплексну програму підтримки сільгоспвиробників Львівської області.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.