Відновленням Чернігівщини займуться експерти ЮНЕСКО

Чернігівщина вже має підписану програму комплексного відновлення регіону. В регіоні дбайливо ставляться до збереження памʼяток історії та культури, про що свідчить активна співпраця з експертами ЮНЕСКО над внесенням культурного ландшафту Чернігова до всесвітньої спадщини.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Загалом програми комплексного відновлення громад активно розробляються вже у 10 областях, ще у 5 — громади тільки розпочинають цей процес. Наголошую, що створення програм відновлення вкрай необхідне для перезапуску економіки в громадах, що постраждали від російської військової агресії, а отже — і повернення українців додому», — наголосила Наталія Козловська, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Повідомляється, до номінації «Культурний ландшафт м. Чернігова» планують включити об’єкти Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»:

  • Комплекс історичного середмістя, колишню міську земляну фортецю з усіма належними спорудами (територія Валу)
  • Єлецьку гору з ансамблем Єлецького монастиря та курган «Чорна могила»
  • Болдину гору з курганним могильником X ст. та комплексом Троїцько-Іллінського монастиря.

Раніше Zemliak.com повідомляв, Міністерство культури та інформаційної політики своїм наказом №234 від 4 травня внесло до Національного переліку п'ять нових елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Так під порядковим номером 66 в переліку вказано приготування української традиційної страви «Голубці».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.