Лікарі з Черкащини висаджують картоплю для потреб медзакладу

В рамках всеукраїнської програми «Сади Перемоги», на Чигиринщині висаджують картоплю. На комунальних землях задля формування запасів у громаді. 

Під посадку картоплі міська рада визначила 18 соток землі та надала техніку, а саджають працівники місцевого медзакладу.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Цьогоріч вперше до цієї ініціативи долучилися і медпрацівники.

«Медичний персонал змінив білі халати на одяг для робіт в полі. Підемо садити картоплю для потреби лікарні, для потреб ще може комусь треба буде. Дивлячись який врожай буде», — розповіла молодша медична сестра Віра Гриб.

Аби урізноманітнювати меню в лікарні, необхідний власний запас продуктів, пояснила помічниця кухаря Світлана Тороп. З її слів, за 35 років роботи вивчила раціон хворих.

«До цього ми закупляли або за власні кошти, або спрямовувала кошти міська рада для закупівлі овочів. Це звичайно нам допомога у фінансовому плані дуже велика. У середньому в рік ми використовуємо дві-три тонни»,  — розповіла Світлана Тороп.

 Як зазначив директор територіального центру соцобслуговування Андрій Заїченко, до «Садів перемоги» громада долучилася торік. Тоді ж і почали вирощувати увесь борщовий набір для потреб свого закладу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.