На Тернопільщині з'явиться перша буйволина ферма

У селі Переходи, що на Тернопільщині, облаштовують буйволину ферму. Підприємець з Чорткова Олег Сович придбав собі маленьку занедбану глиняну хату та облаштовує ділянку. 

Поки що на фермі Олега Совича є два буйволи — чорний азіатський водяний буйвіл та угорський сірий буйвіл. На Тернопільщині чоловік єдиний, хто взявся за таку справу.

Про це пише Чортківська міська рада.

«Це дороговартісні та цінні породи. Чорних азіатських водяних буйволів в Україні всього є близько двох сотень, і один із них — у Чортківській громаді», — розповідає Олег Сович.

Олег Сович каже, що буйволи — це не лише цінне молоко, із якого виготовляють моцарелу, та мармурове м'ясо, а й цікавий екзотичний туристичний об’єкт у майбутньому.

«Мрію також із молока буйволиці робити моцарелу. А що, чому італійські монахи варили моцарелу, а ми у Чорткові не зможемо?!» — додав чоловік.

Міський голова Володимир Шматько особисто оглянув господарку Олега Совича та, переконавшись у його завзятості та бажанні розвивати власну справу, зазначив, що на найближчому засіданні сесії депутати розглянуть зміни до «Програми комплексного розвитку та підтримки сільського господарства», щоб фермер зміг отримати щорічну дотацію на кожного буйвола у розмірі 3000 грн.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.