Вирощуємо негіркі огірки | Лайфхаки з грядки від Юлії Спасібової

Посівна на городі у розпалі і всі господарі та господині мріють збирати протягом сезону смачний та хороший урожай. Однак іноді можуть виникати, наприклад, проблеми з огірками

Відома українська «городня» блогерка Юлія Спасібова  у рамках відеопроєкту «Лайфхаки з грядки» від «МХП — Громаді» поділилася своїм багаторічним досвідом, як виростити негіркі смачні огірки на своїй земельній ділянці.

Читайте Блогерка Юлія Спасібова зняла короткий відеогід про власні городні секрети

Починаємо висівати огірки лише тоді, коли мене загроза приморозків. Зазвичай посівна огірків триває із травня по липень.

Огірок — культура надзвичайно чутлива до холодів, тому його можна починати висівати лише тоді, коли надворі стабільні плюси і ґрунт прогрітий до +10°C.

Якщо надворі більше ніж +25°C, то обов'язково контролюємо вологість ґрунту. Адже у сухій землі наша насінинка не проросте.

Ловіть корисний лайфхак: можна огірки висівати через кожні два тижні — тоді у вас буде хвилями новий урожай і ви будете із молодими огірочками аж до перших серйозних морозів.

Огірки слід висівати прямо у ґрунт без горщиків, розсади та інших дрібничок. Адже ці рослини надзвичайно чутливі до травмування кореня. Не треба зайвий раз створювати їм стрес —  пересаджувати, перетягувати і не треба робити собі ніякої зайвої турботи.

Огірки можна висівати двома способами: на відкриту грядку і на шпалеру.

Шпалера — це сітка, яку можна купити в господарському чи садовому магазині. Вона закріплюється на шпалеру зручної вам висоти і потім під неї ви робите рядочок і висіваєте туди огірочки.

Якщо ви обираєте перший варіант, то розкладаємо насіння на відстані 10 см одне від одного.

Якщо обрали шпалеру то їх можна класти через кожні 3 см, тоді з однієї і тієї самої грядки ви збираєте вдвічі, а то й утричі більший урожай. І на шпалері огірки значно краще себе почувають в сезон.

Далі починаємо інтенсивно поливати огірочки. Особливо якщо на дворі спека  і +25°C і вище, то ллємо дуже рясно. Щоменше води, то більш гіркими будуть ваші огірки.

Ще один лайфхак: дуже часто огірки, не досягнувши 25 см у висоту, потрапляють під сильне нічне похолодання або навіть приморозки… Щоб вивести рослину зі стресу, треба внести двічі за сім днів стимулятор росту. 

Поливаєте звичайно під корінь разом зі стимулятором росту і рослинка активно прокинеться.

Також інший лайфхак! У початківців-городників нерідко буває так, що огірочок цвіте, але не зав'язує плодів… Основна причина цього — відсутність борної кислоти в ґрунті або її нестачі. Тому купуємо борну кислоту, розводимо 2 г на склянку гарячої води, виливаємо в 9,5 л холодної води і обприскуємо по листу.

Це робиться один єдиний раз і вже через 7 днів у вас з'являться перші огірочки. 

Збирати огірки найкраще вранці ввечері або в похмурий день, тоді вони найсолодші.

Дивіться також Амбасадори українського села в Instagram: ТОП-10 блогерів

Користуйтесь цими лайфхаками, порадами, секретами і у вас завжди будуть смачні солоденькі молоденькі огірочки.

(с) Записала Катя Капустіна, Zemliak.com, 2023.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.