Сільські зірки українського ТікТоку

Життя в сучасному українському селі — це, звичайно, багато роботи і клопотів, але модно і класно. Саме про це у своїх відеоблогах у ТікТок розповідають господарі та господині, які живуть і працюють у селах по всій Україні.

Ми зробили добірку чудових та цікавих блогів у ТікТок, автори яких із радістю діляться своїми успіхами і складнощами життя в селі.

khutoraesthetic

Родина Наталії Ал Баз та Євгенія Середи буквально з перших днів повномасштабної війни росії в Україні у лютому 2023 року опинилася в окупації у своєму селищі Циркуни на Харківщині.

На початку березня сім'я з донечкою Ріанною майже дивом виїхала з окупованого селища  і оселилася у покинутій хаті поряд іх друзями на хуторі.

Від того часу родина перетворює хату на дім своєї мрії і веде свій блог у Тіктоці, якому цьогоріч 18 березня виповнився рівно рік. 

 khutoraesthetic у TikTok

my_griadka.ua

Світлана Павлюк разом зі своєю родиною проживають на Одещині в же більше 22 років займаються землеробством. Мають уже досить великий досвід вирощування та реалізації овочів у власних теплицях.

У своєму блозі в ТікТок Світлана ділиться відео про свої тепличні будні.

my_griadka.ua у TikTok

vovka_brus

Бруси — молода українська сім'я, яка має трішки землі, худобу, китайський тракторець, мотоблок, оснащений турбіною та багато навісного обладнання.

Родина займається виробництвом і переробкою м'яса,а свою продукцію реалізує в Києві. Мають свій канал у TikTok.
Шалена популярність до цієї родини прийшла після того, як у мережі завірусилось відео із їхнім 6-річним сином: "Скоро вже буде паска...". До слова, на момент цієї публікації відео з маленьким Матвієм у головній ролі набрало більше 38,5 млн переглядів!

vovka brus у TikTok

fermerka.ua

Юлія Пархомець разом із родиною переїхали в село на Полтавщині близько 4 років тому.  У своєму блозі фермерка ділиться власним досвідом про створення власного бізнесу в селі.

Дивіться також Амбасадори українського села в Instagram

Fermerka UA у TikTok

marusia.cfg

Марія Завгородня — власниця СФГ «Анкор» на Полтавщині. Вона веде свій блог у ТікТоці і у коротких, часто жартівливих відео розказує про будні сучасної української фермерки.

Марія Завгородня, керівниця СФГ Анкор, у TikTok

30_sotok

Юлія Спасібова із Вінниччини називає себе агроблогинею і у своїх відео й текстах розповідає про безліч лайфхаків для городу, саду, клумби і теплиці.

30 sotok у TikTok

authentic.food.around

Інна та Дмитро Дячуки — автори і творці унікальних відеопроєктів про українські національні страви "Наші Бесаги" та "Автентична їжа в Україні".

Молода родина багато подорожує і дізнається рецепти навіть із найвіддаленіших сіл України. Потім вони власними силами відтворюють святкові або повсякденні рецепти і знімають цей процес на відео.

Інну готує страви, створює контент, розповсюджує інформацію, модерує групу, наповнює сайт, а Дмитро Знімає та монтує відео в ютуб, програмує та просуває сайт, допомагає створювати контент, іноді теж готує їжу.

Автентична їжа в Україні в Тіктоці

curly.farmer

Катя Олійник називає себе Кучерявою фермеркою. Разом зі своєю родиною вони вирощують перці на своїй земельній ділянці, переробляють і реалізують їх.

Катя каже, що обожнює свої перчики, а також дуже любить дуркувати і вести блоги про життя і роботу в селі у соціальних мережах.

Кучерява фермерка Катя Олійник у ТікТок

shalenafermerka

Родина Олени Снісаренко з Черкащини займається вирощуванням екологічно чистих, органічних овочів — огірків, помідорів, капусти, а віднедавна — артишоків та бамії. Замовлення відправляють по всій Україні через пошту.

Власне, блог Шаленої фермерки присвячений усім процесам сімейного бізнесу.

Шалена Фермерка Олена Снісаренко у ТікТок

yulia_z_hutora

Львів’янка Юлія Малекс декілька років тому залишила роботу юристом та переїхала з чоловіком на хутір. Там родина завела господарство — овець та кіз. Про них жінка знімає історії та показує їх у соцмережах.

Юлія з Хутора (Малекс) щасливих людей у ТікТок

ne_ta_vesna

Катя Балацька разом із чоловіком покинули життя в місті, оселилися в невеликому селі та завели гусей, курей та іншу домашню птицю.

Про все, чим родина займається на господарстві, Катя розповідає у своєму блозі, називаючи себе "матір'ю гусей, курей та (не) здорового глузду".

Катя Балацька вирощує гусей і качок у ТікТоці

incelo

У липні 2022 року Катерина зі своїм чоловіком та собакою переїхали в село. У своєму блозі в ТікТок вони показують, як облаштовують свій новий сільський будинок, роблять ремонт зі зручностями.

"Цей канал про моє життя. Всі мої родичі з великого міста. Ми все життя жили в квартирі. Тому зараз всьому вчимося з нуля, бо тепер ми сільські мешканці", — так описала свій блог Катя.

Incelo в ТікТок

vse_vyroste

Родина Тетяни та Віталія Гуржій у 2019 році остаточно переїхала зі столиці в село на березі моря на Миколаївщині. До цього вони все життя пропрацювали в ресторанному бізнесі в Україні.

"Любов до рослин з кожним роком все більше нас затягувала, і з 2021 року ми вирішили більш професійно розвиватись в цьому напрямку", — розповідає про свій вибір Тетяна.

У своєму блозі в ТікТок родина ділиться успіхами та нюансами городництва, адже родина має велику земельну ділянку, лавандове поле, сад, розводить тварин.

vse vyroste в ТікТок

cows.mom

Анна Нечепорук разом із чоловіком Тарасом із 2020 року вирощують телят та корів на власній фермі «Згар Фарм». Однак кілька місяців тому Тараса забрали в армію і Аня залишилася на господарстві сама.

Про всі складнощі та успіхи своєї ферми "теляча мама" Аня розповідає в блогах у ТікТок та Інстаграм.

Аня cows mom у ТікТоці

kru_sof

Софія Крупа із чоловіком та вже двома дітками живе в селі. Але фішкою її блогу стали креативні комунікації та свторення контенту "з нічого". 

"Я Софія, мені 30 і я живу в селі. Із сільської роботи майже нічого не роблю. Але в мене є Інстаграм-магазин та свої блоги і я обожнюю свторювати контент в інтернеті", — руйнує стереотипи про село блогерка Софія.

Софія Крупа kru sof у ТікТок

Як бачимо, історії і блоги цих людей укотре підтверджують, що українське село — це круто!

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.