Родина з Черкащини вирощує на продаж бамію та артишоки

Родина Олени Снісаренко з Черкащини займається вирощуванням екологічно чистих, органічних овочів — огірків, помідорів, капусти, а віднедавна — артишоків та бамії. Замовлення відправляють по всій Україні через пошту.

«Вирощую красиву їжу. Тут найсмачніші #овочізмайданівки. Овочі мандрують Україною. 100% якість», — так пише про себе пані Олена в Інстаграм-блозі.

Бамія (oкра, гомбо, жіночі «дамські» пальчики), як пише Олена, — це однорічна трав'яниста рослина, що відноситься до овочевих культур. Вирощуванням цієї культури фермерка займається нині третій рік.

«З Божим захистом і допомогою ЗСУ зберу насіння для наступного року», — дітиться Олена.

Бамія — це хороше джерело вітамінів, мінералів, антиоксидантів і клітковини. Має липкий сік, який використовують для загущення соусів.

Популярна у південних країнах, США, Африці, Індії та близькому Сході, островах Карибського басейну та Південній Америці

Це важлива культура у багатьох країнах завдяки своїй поживній цінності.

Використовуються всі її частини: свіже листя, бутони, квіти, плоди, стебла, насіння.

Бамія має м'який нейтральний смак та унікальну консистенцію, зовні з персиковим пухом.

У силу своїх органічних характеристик бамія здатна змагатися з багатьма цінними продуктами. Її плоди містять вітаміни А, С, вітаміни групи В, а також калій, кальцій, залізо, харчові волокна, фолієву кислоту й інші життєво важливі для людини речовини та сполуки.

Бамія успішно відновлює запас сил, підвищує імунітет і тонус організму, допомагає відновлювати й омолоджувати дерму. Особливо корисна вона для людей, що страждають від хронічної втоми чи перебувають у депресії. Бамія містить особливий слиз, корисний при хворобах травної системи: вона сприяє стабілізації мікрофлори кишківника, зниження рівня холестерину та жовчі, а також вимивання з організму токсинів і шлаків. Корисна бамія і діабетикам, оскільки знижує вміст цукру в крові.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.