На Сумщині фермер з прикордонної громади вирощує 11 гектарів кропу

Фермерське господарство «Колос» з Краснопільського району на Сумщині вже другий рік поспіль збирає врожай коріандру. 

А цьогоріч ще й експериментально під кропом господарство засіяло 11 гектарів.

Про це розповідає видання Новини Краснопільщини.

«Коріандр вирощуємо вже другий рік. Минулого року зібрали до 2 тонн з одного гектара. Цьогорічний посів цієї культури становить 103 гектари, але урожай очікуємо менший — близько 1,2-1,3 тонни з гектара. Зважаючи на посушливу погоду, то це непогані показники. Серед іншого коріандр — чудовий медонос», — головний агроном господарства Борис Лупир. 

Господарство вирішило частково відмовитися від основних культур. що вирощували.

«Ми просто зменшили посівні площі кукурудзи, озимої пшениці та соняшника щоб засіяти новими для господарства культурами. Сільгосптехніка та обладнання нашого господарства цілком здатні обробляти та збирати урожай цих культур, тож ніяких додаткових витрат у цьому плані ми не понесли», — каже агроном. 

Також Борис Лупир розповів, ФГ «Колос» співпрацює з підприємством «Натур Світ». Згідно контракту вони закуповують у господарства зерна гірчиці, коріандру та укропу, по узгодженій ціні. Це є гарантією збуту продукції. Вони пропонують їм вирощувати для них ще деякі нішові культури, але на підприємстві не поспішають охопити більшу кількість різновидів рослин — вивчають технологію вже засіяних задля здобутку максимального врожаю.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.