За махінації з землею на 3 млн грн судитимуть міського голову Тульчина

Працівники ДБР завершили  розслідування стосовно Тульчинського міського голови, який провернув оборудки із землями тергромади.Посадовець діяв в інтересах приватних осіб, в ході чого бюджет міста втратив податки у сумі 2 млн 803 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

У 2021 році міський голова без відповідного рішення виконкому та профкомісії, підписав документи на оренду 70 га площі територіальної громади під цукровий завод. При цьому, податок, який би мало платити підприємство, був занижений на майже 3 млн грн.

«За користування землями комунальної власності орендар мав сплатити до міського бюджету 3% від нормативної вартості. Відповідно до угоди, чиновник та бізнесмен штучно «намалювали» вартість оцінки у 2 млн грн», — ідеться у матеріалах справи.

Проте, вже за рік Вінницький науково-дослідний проєктний інститут землеустрою надав свій висновок, за яким оцінка ділянки перевищувала вказану у договорі в 51 раз. Таким чином, керівництво цукрового заводу не доплатило за оренду 2 млн 803 тис. грн.

«За результатами розслідування встановлено, що міський голова достеменно знав про те, що діє в порушення законодавства. Зокрема, він надавав вказівки підлеглим, які б могли приховати оборудку», — зазначили в ДБР.

До 2023 року справу розслідували працівники поліції, згодом вона була передана ДБР. У січні 2024 року посадовцю було повідомлено про підозру.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.