Стало відомо, скільки коштує земля в перших угодах купівлі-продажу

Середня ціна ділянок, що перебувають у власності/оренді, у перші тижні функціонування вільного ринку землі становить 25 930 грн/га. Такі показники стали відомі з перших операцій купівлі-продажу ділянок після зняття мораторію на продаж с/г землі.

Про це пише Latifundist.com з посиланням на спільний проект Zemelka.ua і AgroPolit.com за підтримки нового земельного агентства Volodar «Ринок землі в Україні. Карта земельних угод і цін на землю з 1 липня 2021 року» .

Так, найвища ціна зафіксована в Закарпатській (48 962 грн/га), Київській (45 324 грн/га) і Одеській (38 763 грн/га) областях.

Найнижча ціна на землю — у Вінницькій (15 926 грн/га) і Миколаївській (16 927 грн/га) областях.

У розрахунок братилися тільки дані про земельні угоди по ділянках більше 1 га і ті, в яких ціна за гектар буде не менше 12 тис. грн і не перевищувати 80 тис. грн. 

Станом на 19 липня в Україні вже укладені 1 197 угод в рамках діючого ринку землі. 

Нагадаємо, що в Україні створено нову земельну агенцію Volodar (Володар) з широкою мережею регіональних агентів. Його засновниками стали Володимир Нагорний, який більше 20 років працює в сфері земельних відносин, і інвестиційний фонд Fortior Capital, в який входять Latifundist Media  і фонд агтек проектів AgTech Farm.  Середня ціна ділянок, що перебувають у власності/оренді, зараз становить 25 930 грн/га. Такі показники стали відомі з перших операцій купівлі-продажу ділянок після запуску вільного ринку с/г землі.  

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.