В Україні працює онлайн сервіс для продажу земель

Продати або купити земельну ділянку сільськогосподарського призначення після відкриття ринку землі українці можуть на перевіреній онлайн біржі  —  Zemelka.ua. 

Про це розповів засновник сервісу Feodal.Оnline Андрій Дем'янович в матеріалі  «Як купити або продати земельну ділянку — алгоритм дій для фермерів» на Kurkul.com.

«Ми не очікували великих пропозицій та об'ємів транзакцій, що і показує статистика угод. Це в основному точкові продажі, де основну участь беруть фермери, адже саме вони працюють з власниками земель, підтримують комунікацію з ними та мають можливість купівлі земельних ділянок» — зазначає Андрій Дем'янович.

Основні аспекти роботи спеціалізованого майданчику Zemelka.ua: 

  • це фаховий маркетплейс;
  • він має автоматизовану перевірку речових прав та дає можливість користувачу побачити земельну ділянку на мапі;
  • оголошення створюються на сайті безкоштовно. 

Щоб створити оголошення, потрібно мати кадастровий номер земельної ділянки, яку користувач бажає продати, номер телефону, ПІБ контактної особи, а за бажанням — додати опис.

Головне — призначити адекватну ціну земельної ділянки.

Далі оголошення проходять перевірку за основними критеріями: наявність кадастрового номера земельної ділянки, вартості, контактних даних продавця, перевірка її призначення та відсутність неправомірного вмісту в описі оголошення.

Крім того, зареєстровані користувачі можуть отримувати сповіщення про продаж нових земельних ділянок в обраному масиві, що зекономить час та пришвидшить операції з купівлі-продажу.

Для безкоштовного розміщення оголошення перейти за посиланням Zemelka.ua. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.