Чим менший «пупок», тим смачніший кавун — експерт

Щоб отримати максимум користі від кавуна, потрібно навчитися правильно його вибирати. 

Фермер поділився порадами для Лайк Україна.  

Сухий хвостик і особливий звук при поплескуванні не єдині хитрощі, які дозволяють придбати стиглий плід. Фермер розповів, на що ще варто звернути увагу.

Багато хто звик вважати, що сухий хвостик говорить про те, що кавун повністю достиг. Але це не завжди показник. Більш того, дуже сухий хвостик може говорити про те, що плід переспів. Такий кавун може виявитися гнилим всередині. Оптимальний варіант — зелене, злегка сухувате стебло.

«Має значення також і форма хвостика. Якщо він рівний, значить, кавун буде не дуже солодкий. Чим більше вигнуте стебло, тим більш цукровою буде м’якоть ягоди», — каже фермер.

Розглядати кавун потрібно і з протилежного боку. За так званим пупком можна визначити стиглість ягоди. Це місце, де знаходиться квітка в період дозрівання. Занадто широкий «пупок» говорить про те, що плід ще не дозрів. 

«Стиглий кавун має чіткі лінії, які чергуються. Якщо малюнок на шкірці заплутаний, це говорить про те, що плід був зірваний занадто рано. Не варто також купувати кавуни, на яких є великі світлі плями. Такі плоди дозрівали на землі, і є ризик, що на них потрапили яйця глистів»,  — зазначає фахівець.

 Добрий кавун має великий розмір і важить не менше 10 кг. Занадто малі ягоди також можуть виявитися стиглими. Але їх вирощують для годівлі тварин. Тому такі кавуни не відрізняються вираженими смаковими якостями.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.