Середня ціна на землю за тиждень зросла

Згідно з операціями купівлі продажу с/г землі за 12-18 липня, середня ціна ділянок, які знаходяться у власності/оренді, наразі становить 27 534 грн за га.

Про це йдеться у новому спільному проєкті AgroPolit.com та Zemelka.ua за підтримки нової земельної агенції Volodar «Ринок землі в Україні. Мапа земельних угод і цін на землю з 1 липня 2021 року».

«Так, найвища ціна зафіксована на Черкащині (41 397 грн/га), Київщині (34 901 грн/га) та Сумщині (38 601 грн/га), найнижча на Львівщині (12 046 грн/га) та Херсонщині (18 923 грн/га).»,  — зазначають в агенстві. 

Зазначимо, що аналітики Latifundist Media разом із експертами земельної агенції Volodar проводитимуть щотижня власне дослідження даних Земельного моніторингу Держгеокадастру про ціну відчужених земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які знаходяться у власності. В розрахунок будуть братися лише дані про земельні угоди щодо ділянок понад 1 га та ті, в яких ціна за гектар буде не меншою за 12 тис. грн і не перевищуватиме 80 тис. грн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.