Середня вартість оренди землі в Україні 100 доларів США — експерт

З відкриттям ринку землі українські землевласники отримали вільний доступ до купівлі земельних ділянок, з метою використання за цільовим призначенням. 

Іншим варіантом використання є здача цих земель в оренду та отримання пасивного прибутку. Середня вартість га в оренді близько 100 доларів США на рік.

Про це повідомляє Zemelka.ua.

«Вартість оренди по країні різна і залежить від регіону, якості землі, а також від конкурентного середовища між фермерами. В тих регіонах, де конкуренція висока, вартість оренди сягає $150−200 за 1 га в рік. В інших — в середньому $100−120, а в депресивних і того менше — $ 50−70 за 1 га на рік», — йдеться у повідомленні.

По теміВ Україні вартість землі рахуватимуть по-новому.

Тому частина українців обирають землі сільгосппризначення, як змогу інвестувати. Такі капіталовкладення мають низку переваг, зокрема:

  • доступна ціна: у регіонах України ціна на землю може бути в рази менша, ніж у Києві (ціна залежить від розміру, НГО землі, цільового призначення земельної ділянки)
  • недооцінений актив: ринок с/г землі схильний до постійного зростання цін, можливість отримання прибутків у середньостроковій та довгостроковій перспективах. Зняття мораторію на с/г землю стимулюватиме як сплеск попиту на купівлю, так і зростання цін на найближчі 2−3 роки
  • висока капіталізація: можливість спорудження на землі об’єкта нерухомості, розміщення об’єктів інфраструктури для здачі в оренду і отримання доходу;

Також експерти додають, що можливість змінити цільове призначення землі дає більше варіантів для отримання прибутку.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.