На Івано-Франківщині зафіксували сказ домашньої тварини

На село Підлісся Загвіздянської громади інспектори Держпродспоживслужби області наклали карантинні обмеження через сказ у кота. 

Про це повідомляє Суспільне.

За словами завідувача Лисецької дільничної лікарні ветеринарної медицини Зіновія Остап’яка, у селі спеціалісти ветеринарної служби обійшли двори й провакцинували собак і котів.

«У вівторок 26 жовтня 2021 року мені зателефонували й сказали, що у Підліссі зафіксували випадок сказу. За годину я вже був у господаря загиблого котика і провакцинував його собаку і ще двох котів. Ходили по подвір’ях і вакцинували тварин. Ми повністю охопили село, правда, були люди, які відмовилися щеплювати тварин. Вони не розуміють, наскільки це серйозно», — розповідає Зіновій Остап’як.

Ймовірною причиною спалаху сказу у селі може бути лисиця, сім’я якої оселилася на закинутій фермі.

«Місцеві жителі кажуть, що були випадки, коли лисиці рили нори під фундаментом і крали кури, гуси та качки з курника. Різні є випадки. Навіть собаку на ланцюгу загризли, невелику, бо більших бояться», — каже завідувач Лисецької дільничної лікарні ветеринарної медицини Зіновій Остап’як.

Спеціалісти Держпродспоживслужби Івано-Франківської області закликають прикарпатців щороку проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, аби запобігти захворювання на сказ. Якщо з’явилися клінічні ознаки хвороби, потрібно інформувати службу ветеринарної медицини або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.