На Київщині іноземцю продали с/г землю за підробними документами

В Київській області за підробленими документами іноземець придбав земельну ділянку с/г призначення, наперед сплативши 120 тис доларів США.

Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

За даними слідства, троє підозрюваних, використовуючи документи юридичної особи, до якої не мають жодного відношення, уклали з іноземцем фіктивний договір на продаж останньому земельної ділянки у Фастівському районі Київської області, яка їм не належала.

«Задля створення уявності серйозності намірів, чоловіки запросили іноземця до кабінету приватного нотаріуса для укладання попереднього «договору купівлі-продажу». Земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 1,3 га підозрювані оцінили у 195 тис доларів США, а покупець, відповідно до умов укладеного договору, здійснив платіж в сумі 120 тис доларів США в якості попередньої оплати», — йдеться у повідомленні. 

Таким чином підозрювані заволоділи грошовими коштами потерпілого.

Раніше Zemliak.com повідомляв, що купувати землю с/г призначення зможуть тільки фізособи з громадянством України з обмеженням в 100 га. Закон про ринок землі забороняє купівлю землі іноземцями.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ СБУ у  м. Києві та Київській області, за оперативного супроводження  ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.