На Франківщині в селі мешкає всього три людини

У селі Корчунок Івано-Франківської області живе троє людей. Сюди веде грунтова дорога, оббита колесами лісовозів. Колись у Корчунку працювали школа, крамниця, клуб. Тепер від них залишилися тільки руїни й спогади.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Одна з мешканців села Корчунка  — Марія Петрів, їй 72 роки, живе у хаті сама упродовж 6 років, відколи помер її чоловік. Також в селі стоїть пасіка, за якою глядить один з жителів.

Пані Марія розповідає, що вже 15 років як в селі не стало людей. Але жінка тримає поросятко і маю козу, і цапка, і має пса, курей, ікачок. 

«Я вже знаю, пес, як на кого гавкає. Він інакше гавкає на лиса, бо лиси ось, на горі є. Інакше гавкає на пса, інакше — на людей», — ділиться жінка.

Однак головна справа Марії Петрів — доглядати за 120-річною дерев'яною церквою. 

«Вже 10 років доглядаю. Сама, сама, сама, нема нікого. А треба скосити, помити. Якщо не можу сама дійти, то мене син Андрійко автомобілем везе, бо дуже мене ноги ще болять», — розповіла жінка.

Всі хто знають жінку, дякують жінці за її справу. Аби не вона, то нікому було б і доглядати за церквою.

Також Zemliak.com розповідав про те, як мешканці села Фальків, що на Буковині, уже багато років поспіль живуть без світло- й газопостачання, централізованої води та інших ознак цивілізації. 

І це не єдині покинуті села в Україні. У селі Зорівка Полтавської області проживає близько 60 людей. Місцеві жителі не мають зв'язку, до них не їздить громадський транспорт. А єдиний магазин працює два рази на тиждень, і той можливо незабаром закриють.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.