У селищі на Дніпропетровщині нову сучасну амбулаторію зводять «з нуля»

Уперше за весь час свого існування в амбулаторії, що обслуговує п'ять тисяч жителів селища міського типу Томаківка на Дніпропетровщині, з'явиться власна будівля. Її з нуля зводять у рамках національної програми «Велике будівництво», інформує Дніпропетровська ОДА.

В орендованому приміщенні було тісно та незатишно і пацієнтам, і лікарям.

«Усі тулимося одне біля одного. Чекаємо з нетерпінням на нову амбулаторію. Там буде багато простору. Нарешті зможемо розділити прийом дорослих та дітей», — каже сімейна лікарка Валентина Самчук.

У новій будівлі — енергоефективна покрівля і фасад. Незабаром облицюють цоколь. Завершують прокладати внутрішні комунікації та шпаклювати стіни. Готуються перейти до благоустрою території.

«Частину території заасфальтуємо. Викладемо тротуарною плиткою доріжки. Буде й стоянка для авто», — розповів виконроб Валерій Фролов.

Після того як медзаклад відкриється, жителі громади зможуть одержувати весь комплекс послуг «первинки». Зокрема, здати аналізи, зробити електрокардіограму, пройти тести на гепатит і коронавірус. А лікарі завдяки телемедицині отримають можливість радитися з вузькими фахівцями обласних установ.

«Будуть гарні просторі кабінети, що відповідають усім сучасним вимогам. Забезпечать і доступ для маломобільних жителів», — розповіла головний лікар Томаківського ЦПМСД Ніна Старостенко.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.