Форум Україна 30. Земля: влада розкаже про успіхи та проблеми земельної реформи

Протягом 24-26 травня в Києві пройде Всеукраїнський форум «Україна 30. Земля», в якому візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Про це інформує Офіційне інтернет-представництво Президента України.

У перший день форуму президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» (проект закону №2194).

Зазначається, що до роботи форуму долучаться члени уряду, народні депутати, представники дипломатичних установ, міжнародних організацій та іноземні експерти.

Основні теми заходу:

  • конкурентоспроможність аграрного бізнесу;
  • вплив ринку землі на діяльність фермерів;
  • інструменти допомоги держави аграріям.

Під час форуму також обговорять управління територіями в умовах ринку землі та диджиталізацію земельних відносин.

Крім того, буде презентовано можливості національної інфраструктури геопросторових даних, землеустрою та картографії, а також новий інструмент для громад — геопортали.

Форум транслюватиметься на офіційних сторінках Всеукраїнський Форум Україна 30​  YouTube-каналі Всеукраїнський Форум Україна 30​, а також на сторінці Україна 30 у Facebook.

Нагадаємо, що освітня платформа «Культиварій»  оголосила про запуск нового курсу про ринок землі «Володар Земель». Цей курс дасть бачення і вміння для повноправного володіння землею.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.