В Україні планується реформування МСЕК — Ляшко

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав повідомляти про факти вимагання грошей під час проходження медико-соціальної експертної комісії.

Нині проводиться робота з реформування МСЕК.

Про це ідеться на офіційній Facebook-сторінці міністра.

«До роботи МСЕК є багато питань. І часто це обґрунтовано. Саме тому ми працюємо над їх реформуванням. Цей шлях є ні простим, ні швидким. Однак, маємо реагувати на існуючі виклики вже зараз. Тому закликаю всіх, хто зіштовхується з вимаганням грошей під час проходження медико-соціальної експертної комісії — допомогти нам зафіксувати такі факти, аби ми могли допомогти вам: звертайтеся в контакт-центр МОЗ за номером 0 800 60 20 19. Запевняю — реакція буде! Наші воїни воюють з зовнішнім ворогом – рф – на лінії фронту, а ми маємо перемогти внутрішнього — корупцію- тут», — наголосив міністр.

Зазначається, реформування служби медико-соціальної експертизи потребує внесення змін до 19 законів України, 39 постанов Уряду та 40 наказів різних міністерств та документів інших органів влади, а також повноцінне впровадження системи оцінки функціонування, життєдіяльності та здоров’я за МКФ лікарями, мультидисциплінарними реабілітаційними командами.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.