Депутати планують легалізувати канабіс на найближчому засіданні ВРУ

Президент України Володимир Зеленський скликав позачергове засідання ВРУ, де розглядатимуть легалізацію канабісу в медичних цілях, пише Телеграм-канал Украина Сейчас.

Народний депутат Михайло Радуцький запевняє, що новий законопроєкт пропонує легалізувати лише медичний канабіс. І в жодному разі не йдеться про легалізацію рекреаційних наркотиків.

«Медичний канабіс вкрай необхідний нашим дітям, які хворі на дуже багато онкологічних захворювань. Це потрібно нашим атошникам, які пройшли війну з Росією. Загалом 2-3 млн громадян України. Ми не говоримо про варіант Нідерландів, де люди заради розваги використовують канабіс»,  —  Михайло Радуцький.

Медичний канабіс також є складником препаратів, які потрібні онкохворим та пацієнтам із хворобою Альцгеймера, Паркінсона, розсіяним склерозом, псоріазом, депресією, тривожними станами тощо. 

«Навіщо потрібна хімічна копія рослини, якщо ця рослина росте сама по собі, а ліки з неї коштуватимуть 20 доларів замість 600 та 2000 доларів», — сказав Дмитро Шерембей, голова «100% Життя».

Законопроєкт №5596, який презентували 2 червня, дійсно пропонує дозволити бізнесу вирощування канабісу і виробництво ліків на його основі, а науковці зможуть досліджувати ці препарати. Автори законопроєкту переконують, що за цим встановлять суворий контроль.

«Кожен кущ, який будуть вирощувати у медичних цілях, матиме GPS-трекер, і Національна поліція зможе відслідковувати шлях від виробника до хворого. В жодному разі препарати не відпускатимуть ніяк, окрім як за електронним рецептом. Це буде подвійний контроль Міністерства внутрішніх справ і МОЗ»,  — сказав на мітингу 2 червня Михайло Радуцький.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.